Våre råvarer


Bønnespirer

Bønnespirer

Bønnespirer er kalorifattige, men en kilde til kostfiber. De er rike på B-vitaminet folat og K-vitamin, og de er en kilde til vitamin C.
Egg

Egg

Egg er naturlig rikt på protein. Og det er ikke hvilket som helst protein: Eggets protein er av beste kvalitet for kroppen. Det betyr at eggets protein er det som ligner mest på kroppens protein, og dermed dekker kroppens proteinbehov best. Egg er naturlig rik på vitamin D, E, B2, B12, folsyre og selen. Egg er i tillegg en naturlig kilde til vitamin A og jern.
Minimais

Minimais

Mais er en god kilde til kostfiber på grunn av skallet rundt hvert enkelt korn. I tillegg til å være rik på B-vitaminet folat, er den også en god kilde til niacin, et annet B-vitamin.
Asparges

Asparges

Asparges inneholder lite kalorier, men er likevel rik på kostfiber. De er en kilde til vitamin E og er svært rike på både vitamin C og B-vitaminet folat. Asparges har gitt navnet til en bestanddel i enkelte proteiner, asparaginsyre.
Cashewnøtter

Cashewnøtter

Cashewnøtter er rike på kalorier, og det meste kommer fra énumettet fett. De er også protein- og kostfiberrike, samt svært rike på B-vitaminet folat, jern, kalium og magnesium.
Langbønner

Langbønner

Langbønner er kalorifattige, men svært fiberrike. I tillegg er de svært rike på B-vitaminet folat.
Champignon

Champignon

Champignon er en kalorifattig sopp. Soppen er en kilde til B-vitaminene riboflavin og niacin og sporstoffet kobber, for øvrig er innholdet av vitaminer og mineraler lite.
Brokkoli

Brokkoli

Brokkoli er rik på vitamin C. Den er også en kilde til vitamin K, kostfiber og B-vitaminet folat. Innholdet av sterke antioksidanter og andre helsebringe plantestoffer, såkalte fytokjemikalier, er svært høyt. De viktigste fytokjemikaliene i brokkoli er glukosinolater og tiocyanater som begge inneholder svovel. Mange ernæringseksperter kaller brokkolien for en supermatvare fordi den er så sunn.
Paprika

Paprika

Paprika, særlig den røde, er rik på vitamin E og C og en kilde til vitamin B6. Paprika er dessuten en kilde til antioksidantene karotenoider.
Gulrøtter

Gulrøtter

Gulrøtter er magre rotfrukter som er rike på vitamin A i form av betakaroten og andre karotenoider. To-tre gulrøtter dekker faktisk dagsbehovet for vitamin A.
Kål

Kål

Grønnkål kan sees på som en supermatvare - den er svært næringsrik. Blant annet er den svært rik på kostfiber, vitamin A (i form av betakaroten), vitamin E, vitamin B6, B-vitaminet folat og vitamin C. Og i tillegg er den en kilde til kalsium - 100 gram grønnkål inneholder faktisk mer kalsium enn 1 dl melk.
Squash

Squash

Squash er en allsidig grønnsak som inneholder små mengder av en rekke næringsstoffer, men ikke noen som utmerker seg.
Løk

Løk

Vanlig løk inneholder litt av en rekke vitaminer og mineraler, men ikke i så store mengder at noen av dem utmerker seg. Derimot er løk en kilde til sterke helsebringe plantestoffer, såkalte fytokjemikalier. De viktigste fytokjemikaliene i løk er en type svovelholdige stoffer vi kaller allylsulfider, samt stoffet quercetin, en kraftig antioksidant. Innholdet av disse fytokjemikaliene varier med løktypen og hvor mye løken lukter. Jo mer lukt, desto mer helse!
Ananas

Ananas

Ananas er først og fremst en god vitamin C-kilde, men den er også en kilde til kobber, mangan og B-vitaminet folat. Ananas er svært rikt på antioksidanter og inneholder bromelain. Det meste av energien i ananas kommer fra karbohydrater.
Koriander

Koriander

Koriander er en god kilde til vitamin A i form av betakaroten, og den er rik på vitamin C, vitamin E og B-vitaminet folat.
Blomkål

Blomkål

Blomkål er en kalorifattig grønnsak som er rik på vitamin C og B-vitaminet folat. Til tross for den bleke, hvite fargen er dette en grønnsak med svært sterke helsebringende plantestoffer, såkalte fytokjemikalier. De viktigste fytokjemikaliene i blomkål er glukosinolater og tiocyanater som begge inneholder svovel.